Rehab Designer
Szolgáltatások

Minden, ami akadálymentesítéssel kapcsolatos

Meglévő épületek akadálymentesítése

Teljes körű akadálymentesítési tervek meglévő épületekre és közterületekre, tekintettel a különböző fogyatékossági csoportok speciális igényeire.

Akadálymentes épületek tervezése

Épületen kívüli környezet akadálymentesítése

Épületen belüli környezet akadálymentesítése

Információs és kommunikációs akadálymentesítés

Rehabilitációs szakmérnöki közreműködés

Rehabilitációs szakmérnöki támogatást nyújtunk építészeknek, hogy az akadálymentesítés követelményeinek garantáltan megfelelő műszaki tervet adhassanak át megrendelőiknek. Segítünk a komplex akadálymentesítéshez szükséges részletek kidolgozásában, a megfelelő berendezések, anyagok kiválasztásában, a pontos műszaki paraméterek meghatározásában.

Kiviteli tervek készítése

Rehabilitációs szakmérnöki nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat tervdokumentációk, kivitelezési munkálatok akadálymentesítési követelményeknek való megfeleléséről.

Részvétel pályázatokban

2009 óta kötelező rehabilitációs szakmérnök vagy rehabilitációs szakértő részvétele a pályázat elkészítésében. Tehát a rehabilitációs szakértő segíti a tervezőt a tervek elkészítésében, aláírja a terveket és rehabilitációs nyilatkozatot állít ki.

 A 2009-es EU-s pályázati kiírásban az alábbi szöveg található a rehabilitációs szakmérnökök, rehabilitációs szakértők munkájával kapcsolatban:

„Az előkészítésbe és a megvalósításba egyaránt kötelezően bevonandó környezettervező rehabilitációs szakmérnök vagy környezettervező rehabilitációs szakértő által, a pályázati dokumentáció részét képező minta szerint kiállított szakvéleménynek kell igazolnia.

 A kész tervdokumentáció környezettervező rehabilitációs szakmérnök vagy rehabilitációs szakértő részére, véleményezésre történő átadása előtt már a tervezés folyamatában kerüljön sor konzultációra a tervező és a környezettervező rehabilitációs szakmérnök vagy rehabilitációs szakértő között annak érdekében, hogy a tervdokumentáció minden szempontból megfeleljen a teljes körű akadálymentesítés szakmai kritériumainak. Ezt a pályázónaka saját, a fejlesztéssel érintett intézmény képviselőjének, a tervező és a környezettervező rehabilitációs szakmérnök, vagy rehabilitációs szakértőeredeti aláírásával ellátott emlékeztetővel kell igazolnia.

A pályázat mellékleteként benyújtandó tervdokumentáció minden akadálymentesítést érintő oldalát a környezettervező rehabilitációs szakmérnök vagy rehabilitációs szakértő eredeti aláírásával kell ellátni….”

Akadálymentes honlap készítése

Rengeteg olyan internetező van, akik valamilyen ok miatt nem tudják használni az általános weboldalakat. Az akadálymentes honlapok feladata, hogy mindenki egyformán jól, egyszerűen tudja használni az adott weboldalt, akkor is, ha látássérült, hallássérült, mozgássérült emberektől van szó.

Rehab Designer
Megszakítás